Ajankohtaista

Ingmanedu uudistaa koulutustarjontaa ja osaamista

31.1.2018

Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos Siilinjärven Toivalassa. Oppilaitos on vakiinnuttanut paikkansa koulutuksenjärjestäjänä pitkän, yli satavuotisen historiansa aikana.

Vaikka ammatillisen koulutuksen reformi muovaa uudelleen koko ammatillista koulutusta, Ingmanedun asemaa kulttuurialan kouluttajana muutokset ovat selkiyttäneet ja vahvistaneet. Savon alueella kädentaitojen ja kulttuurialan ammatillinen peruskoulutus sijoittuu Ingmanedu kulttuurialan ammattiopistoon Toivalaan.

Ingmanedu on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä luvan järjestää tekniikan alaan kuuluvia tekstiili- ja muotialan ja puuteollisuuden perustutkintoja, samanaikaisesti Savon ammattiopisto on päättänyt lopettaa uusien opiskelijoiden valinnan em. perustutkintoihin. Ingmanedun ja Savon ammattiopiston puu- ja vaatetusalan perustutkintojen koulutukset ja osaaminen yhdistyvät muodostaen maakuntaan vahvan kädentaitajien koulutuskeskittymän Toivalaan. Käytössä ovat hyvät tilat nykyaikaisin konein ja osaava henkilökunta. Uudet koulutukset alkavat Ingmanedussa elokuussa 2018.

Oppilaitoksestamme valmistuu jatkossakin ammatistaan ylpeitä puuseppiä, tekstiilitaiteilijoita, mittatilausompelijoita, media-alan osaajia, valokuvaajia, taiteilijoita ja graafisia suunnittelijoita.

 

 

 

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto on ostanut Vaatelainaamo Nopan toiminnot. Avajaisia vietetään ystävänpäivänä to 14.2. klo 16-18. Lämpimästi tervetuloa!
Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto on ostanut Vaatelainaamo Nopan toiminnot.  Vaatelainaamo Noppa
Lue lisää
Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto järjestää Taitaja2019 -kilpailun huonekalupuusepän semifinaalikilpailun 31.1.2019.
Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto järjestää Taitaja2019 -kilpailun huonekalupuusepän semifinaalikilpailun 31.1.2019. Semifinaaliaika
Lue lisää
Haku elokuussa 2019 alkaviin koulutuksiin 19.2.-12.3.2019
Yhteishaku www.opintopolku.fi (peruskoulun tai lukion suorittaneet, joilla ei vielä ole ammatillista tai
Lue lisää
Ingo -oppimisympäristön avajaiset 21.11.
Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto avaa uuden toimipisteen, INGO-oppimisympäristön Kauppakeskus Sektoriin Kuopioon
Lue lisää
Avoimet ovet 14.11.-15.11. klo 9-14
Tervetuloa tutustumaan Ingmanedu kulttuurialan ammattiopistoon ja koulutustarjontaamme. Keväällä 2019 haussa:
Lue lisää
OPISKELIJAVALINNAN TULOKSET JULKAISTU
Yhteishaussa opintopolun kautta hakeneille opetushallitus lähettää sähköpostin valintatiedosta, mikäli sähköpostiosoite
Lue lisää