Ajankohtaista

Ingmanedu uudistaa koulutustarjontaa ja osaamista

31.1.2018

Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos Siilinjärven Toivalassa. Oppilaitos on vakiinnuttanut paikkansa koulutuksenjärjestäjänä pitkän, yli satavuotisen historiansa aikana.

Vaikka ammatillisen koulutuksen reformi muovaa uudelleen koko ammatillista koulutusta, Ingmanedun asemaa kulttuurialan kouluttajana muutokset ovat selkiyttäneet ja vahvistaneet. Savon alueella kädentaitojen ja kulttuurialan ammatillinen peruskoulutus sijoittuu Ingmanedu kulttuurialan ammattiopistoon Toivalaan.

Ingmanedu on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä luvan järjestää tekniikan alaan kuuluvia tekstiili- ja muotialan ja puuteollisuuden perustutkintoja, samanaikaisesti Savon ammattiopisto on päättänyt lopettaa uusien opiskelijoiden valinnan em. perustutkintoihin. Ingmanedun ja Savon ammattiopiston puu- ja vaatetusalan perustutkintojen koulutukset ja osaaminen yhdistyvät muodostaen maakuntaan vahvan kädentaitajien koulutuskeskittymän Toivalaan. Käytössä ovat hyvät tilat nykyaikaisin konein ja osaava henkilökunta. Uudet koulutukset alkavat Ingmanedussa elokuussa 2018.

Oppilaitoksestamme valmistuu jatkossakin ammatistaan ylpeitä puuseppiä, tekstiilitaiteilijoita, mittatilausompelijoita, media-alan osaajia, valokuvaajia, taiteilijoita ja graafisia suunnittelijoita.

 

 

 

OPISKELIJAVALINNAN TULOKSET JULKAISTU
Yhteishaussa opintopolun kautta hakeneille opetushallitus lähettää sähköpostin valintatiedosta, mikäli sähköpostiosoite
Lue lisää
HAKU PUUTEOLLISUUDEN PERUSTUTKINTOON, TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTOON SEKÄ TEKSTIILI- JA MUOTIALAN PERUSTUTKINTOON
Hakuaika 6.8.2018 asti puuteollisuuden perustutkintoon, taideteollisuusalan perustutkintoon (puusepänalan osaamisala) sekä
Lue lisää
Ingmanedu Design weekillä 23.-28.4.2018
Ingmanedu esillä Design Week Kuopio -tapahtumassa kauppakeskus Sektorin katutasossa 23.–28.4.2018
Lue lisää
Jatkuva haku elokuussa 2018 alkaviin koulutuksiin 20.2.-20.4.2018
Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea koulutuksiin jatkuva haku
Lue lisää
Ingmanedu uudistaa koulutustarjontaa ja osaamista
Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos Siilinjärven Toivalassa.
Lue lisää
IngDesign -kädentaidoilla ammattiin opiskelijatöiden näyttely 30.1.-8.2.2018
Ingmanedun opiskelijatöidennäyttely Kuopion kaupunginkirjaston ala-aulassa 30.1.-8.2.2018. IngDesign -kädentaidoilla ammattiin –
Lue lisää