Hakeminen

HAKEMINEN

YHTEISHAKU 20.02. -19.03. 2024
Ingmaneduun haetaan valtakunnallisessa ammatillisen koulutuksen yhteishaussa , osoitteessa www.opintopolku.fi. Seuraava yhteishakuaika on 20.02.-19.03.2024. Hakulomake tulee jättää 19.3.2024 klo 15 mennessä. Ingmanedulle voi hakea lisäksi jatkuvassa haussa vapaille opiskelupaikoille.

Harkinnanvarainen valinta
Harkintaan perustuvan valinnan kautta voi hakea Ingmanedulle ainoastaan tekstiili- ja muotialan perustutkintoon. Harkintaan perustuvassa valinnassa ei voi hakea media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon ja taideteollisuusalan perututkintoon, joihin opiskelijat valitaan pelkän pääsykokeen perusteella.
Liitteet tulee toimittaa 31.3.2024 mennessä postitse osoitteeseen

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto
Toivalantie 51 70900 TOIVALA
Kuoreen merkintä ”Harkinnanvarainen valinta”

JATKUVA HAKU LUKUVUODELLE 2024 -2025
Jatkuva haku 5.4.2024-24.4.2024
Taideteollisuusalan perustutkinto (käsityön ohjaustoiminnan osaamisala, puusepänalan osaamisala, sisusutusalan osaamisala)

Koulutuksiin voi  hakea ns. jatkuvan haun kautta suoraan oppilaitokseen vapaille opiskelupaikoille täyttämällä  Wilman koulutuskalenterissa   hakulomakkeen. Koulutuskalenterista näet tutkinnot, joihin haku on käynnissä. Huomioithan, että jatkuva haku tarkoittaa koulutuksen hakumenettelyä, jolla ei ole valtakunnallisesti määrättyä hakuaikaa. Jatkuvan haun seuraava pääsykoepäivä on 8.5.2024.  Hakijat, jotka ovat palauttaneet ennakkotehtävän määräaikaan 24.4.2024 klo 12 mennessä, voivat osallistua pääsykokeeseen.   Ohje ennakkotehtävän tekemiseen ja pääsykokeeseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi eikä kielitaitoa ole voitu todentaa muilla tavoin, kutsutaan hakija kielikokeeseen. Kielikokeella osoitetaan, että hakijalla on riittävät valmiudet opetuskielen suulliseen ja kirjalliseen käyttämiseen.

Kevään 2024 yhteishaussa hakeneille kielikoe järjestetään ke 15.5. Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistossa.

YHTEISHAUSSA KEVÄÄLLÄ 2024 MUKANA OLEVAT KOULUTUKSET

Puusepänalan opiskelu
Hakukohteet yhteishaussa:
Taideteollisuusalan perustutkinto, puusepänalan osaamisala

Tekstiilialan opiskelu
Hakukohteet yhteishaussa:
Taideteollisuusalan perustutkinto, käsityön ohjaustoiminnan osaamisala
• Taideteollisuusalan perustutkinto, sisustusalan osaamisala

Vaatetusalan opiskelu
Hakukohde yhteishaussa:
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Audiovisuaalisen viestinnän tai pelituotannon opiskelu
Hakukohde yhteishaussa:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Kuvallisen ilmaisun opiskelu (graafinen suunnittelu, kuva- ja mediataide, valokuvaus)
Hakukohde yhteishaussa:
•  kuvallisen ilmaisun osaamisala

 

Lukio-opintoja ammatillisen tutkinnon rinnalla voi suorittaa kaikissa tutkinnoissa. Lukio-opintoihin haetaan ensimmäisen lukuvuoden aikana.

Kevään 2024 yhteishaun valintaperusteet:

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala sekä pelituotannon osaamisala: pääsykoe (Valinta pelkän pääsykokeen perusteella)
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto: pääsykoe (Valinta koulutodistuksen sekä pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella)
Taideteollisuusalan perustutkinto, puusepänalan osaamisala: pääsykoe (valinta pelkän pääsykokeen perusteella)
Taideteollisuusalan perustutkinto, käsityön ohjaustoiminnan osaamisala: pääsykoe (valinta pelkän pääsykokeen perusteella)
Taideteollisuusalan perustutkinto, sisustusalan osaamisala: pääsykoe (valinta pelkän pääsykokeen perusteella)

Huom. Et voi tulla valituksi koulutuksiin, jos et ole osallistunut pääsykokeeseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi eikä kielitaitoa ole voitu todentaa muilla tavoin, kutsutaan hakija kielikokeeseen. Kielikokeella osoitetaan, että hakijalla on riittävät valmiudet opetuskielen suulliseen ja kirjalliseen käyttämiseen.

 

 YHTEISHAUN PÄÄSYKOEPÄIVÄT OVAT SEURAAVASTI:
Pääsykoekutsut ja ohjeet ennakkotehtävän tekemiseen lähetetty 9.4.2024 sähköpostitse. Tarkista tarvittaessa tarpeettomat ja roskapostikansio. Pääsykokeisiin ilmoittaudutaan palauttamalla pääsykoekutsun mukana oleva ennakkotehtävä ke 24.4. klo 12 mennessä sähköpostilla osoitteeseen yhteishaku(at)ingmanedu.fi. Pääsykoe järjestetään Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistossa.

HUOM! Sama pääsykoe käy oppilaitoksessamme kuvallisen ilmaisun osaamisalalle sekä audiovisuaalisen viestinnän ja pelituotannon osaamisaloille (media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto). Sinun tarvitsee osallistua vain ylemmän hakutoiveesi pääsykokeeseen. Pisteet siirretään alempaan hakutoiveeseesi.

2.5. 2024 Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (audiovisuaalisen viestinnän osaamisala ja pelituotannon osaamisala)
6.5. 2024 Kuvallisen ilmaisun osaamisala (graafinen suunnittelu, kuva- ja mediataide, valokuvaus)
8.5. 2024 puusepänalan osaamisala
8.5. 2024 sisustusalan osaamisala
8.5. 2024 Käsityön ohjaustoiminnan osaamisala
8.5. 2024 Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, vaatetus

Hyväksytystä yhteishaun pääsykokeesta hakija saa 1-10 pistettä. Pääsykoe on maksuton.

Tieto valinnasta lähetetään opiskelijoille aikaisintaan 13.6.2024. Opiskelijan on vahvistettava opiskelupaikka 27.6.2024 mennessä.