Hakeminen

[layerslider id=”4″]

HAKEMINEN

YHTEISHAKU 21.02. -21.03. 2023 
Ingmaneduun haetaan valtakunnallisessa ammatillisen koulutuksen yhteishaussa , osoitteessa www.opintopolku.fi. Seuraava yhteishakuaika on 21.02.-21.03.2023. Hakulomake tulee jättää 21.3.2023 klo 15 mennessä. Ingmanedulle voi hakea lisäksi jatkuvassa haussa vapaille opiskelupaikoille.

JATKUVA HAKU LUKUVUODELLE 2023 -2024
Jatkuva haku 16.8.-22.10.2023

Koulutuksiin voi  hakea ns. jatkuvan haun kautta suoraan oppilaitokseen vapaille opiskelupaikoille täyttämällä  Wilman koulutuskalenterissa   hakulomakkeen. Koulutuskalenterista näet tutkinnot, joihin haku on käynnissä. Huomioithan, että jatkuva haku tarkoittaa koulutuksen hakumenettelyä, jolla ei ole valtakunnallisesti määrättyä hakuaikaa. Jatkuvan haun seuraava pääsykoepäivä on 1.11.2023.  Hakijat, jotka ovat palauttaneet ennakkotehtävän (motivaatiokirje ja työnäytteet) määräaikaan 22.10. mennessä, kutsutaan pääsykokeeseen.   Ohje ennakkotehtävän tekemiseen ja pääsykokeeseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi eikä kielitaitoa ole voitu todentaa muilla tavoin, kutsutaan hakija kielikokeeseen. Kielikokeella osoitetaan, että hakijalla on riittävät valmiudet opetuskielen suulliseen ja kirjalliseen käyttämiseen.

YHTEISHAUSSA KEVÄÄLLÄ 2023 MUKANA OLEVAT KOULUTUKSET

Puusepänalan opiskelu
Hakukohteet yhteishaussa:
Taideteollisuusalan perustutkinto, puusepänalan osaamisala
Puuteollisuuden perustutkinto, puusepänteollisuuden osaamisala

Tekstiilialan opiskelu
Hakukohteet yhteishaussa:
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto
Taideteollisuusalan perustutkinto, käsityön ohjaustoiminnan osaamisala

Vaatetusalan opiskelu
Hakukohde yhteishaussa:
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Media-alan (audiovisuaalinen viestinnän osaamisala) opiskelu
Hakukohde yhteishaussa:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto/ audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

HUOM! Kuvallisen ilmaisun osaamisala ei ole mukana kevään 2023 yhteishaussa.

Lukio-opintoja ammatillisen tutkinnon rinnalla voi suorittaa kaikissa tutkinnoissa. Lukio-opintoihin haetaan ensimmäisen lukuvuoden aikana.

Kevään 2023 yhteishaun valintaperusteet:

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala: pääsykoe
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto: todistusvalinta
Puuteollisuuden perustutkinto: todistusvalinta
Taideteollisuusalan perustutkinto, puusepänalan osaamisala: todistusvalinta
Taideteollisuusalan perustutkinto, käsityön ohjaustoiminnan osaamisala: todistusvalinta

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa, taideteollisuusalan perustutkinnossa sekä puuteollisuuden perustutkinnossa ei käytetä vuonna 2023 yhteishaun pääsykokeita, vaan opiskelijavalinnoissa käytetään valtakunnallista pisteytystä, yhteishaun todistusvalintaa. Todistusvalinnasta lisää opintopolussa.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi eikä kielitaitoa ole voitu todentaa muilla tavoin, kutsutaan hakija kielikokeeseen. Kielikokeella osoitetaan, että hakijalla on riittävät valmiudet opetuskielen suulliseen ja kirjalliseen käyttämiseen.

Pääsykokeisiin kutsutaan kaikki hakijat. Pääsykoekutsut on lähetetty 11.4. sähköpostitse. Tarkista tarvittaessa tarpeettomat ja roskapostikansio. Pääsykokeisiin ilmoittaudutaan palauttamalla pääsykoekutsun mukana oleva ennakkotehtävä 25.4. mennessä sähköpostilla osoitteeseen yhteishaku@ingmanedu.fi.

 YHTEISHAUN PÄÄSYKOEPÄIVÄT OVAT SEURAAVASTI:
Hakijoille lähetetään kutsu pääsykokeeseen sähköpostilla. Pääsykoe järjestetään Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistossa.

ke 3.5.2023 Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (audiovisuaalisen viestinnän osaamisala)

Hyväksytystä yhteishaun pääsykokeesta hakija saa 1-10 pistettä. Pääsykoe on maksuton.

Tieto valinnasta lähetetään opiskelijoille aikaisintaan 16.6.2023. Opiskelijan on vahvistettava opiskelupaikka 29.6.2023 mennessä.