Ajankohtaista

 Ingmanedulla vietetään Taidon päivää kehräämällä

13.4.2023

Perjantaina 14.4.2023 vietetään Taidon päivää, jolloin Ingmanedu kulttuurialan ammattiopistossa sukelletaan perinteeseen ja tutustutaan värttinällä ja rukilla kehräämiseen. 

Taitoliitto on valinnut kehräyksen tämän vuoden käsityötekniikaksi. Kehräyksen esiin nostamisella syvennetään tietoisuutta langan ja tekstiilien synnystä, työvaiheiden määrästä ja lisätään arvostusta materiaaleja sekä kädentaitoja kohtaan.  

Käsityö on osa suomalaista kansanperinnettä ja perinteisistä tekniikoista kehrääminen on kuulunut myös Ingmanedun historiaan. Varastoista on nyt kaivettu esiin vanhoja rukkeja ja karstoja, joita on kunnostettu ja ne ovat jälleen käytössä.  

Uusien taitojen oppiminen ja kokemukset ovat myös tärkeä osa käsityötä. Herättelemme Ingmanedussa opiskelijoita ja henkilökuntaa uuden (vanhan) taidon oppimiseen; perjantaina 14.4. klo 10-13 A-talon aulassa Toivalassa kehräyksen saloihin meidät vihkii Tuulikki Böhmisch Kaunismaan tilalta Sorsakoskelta. Työpaja toimii non-stop periaatteella. Mukaan voi tulla vaikka pieneksi hetkeksi ja ilman aiempaa osaamista.

Artikkelin kuva: Viivi Lamberg

Jatkuva haku 8.2.25 alkaen vapaille opiskelupaikoille
Peruskoulun vuonna 2025 päättävät hakevat kevään 2025 yhteishaussa. Jatkuva haku
Lue lisää
Yhteishaku 18.02.-18.03. 2025
YHTEISHAKU 18.02. -18.03. 2025 opintopolussa. Yhteishaun 2025 ennakkotehtävä Pääsykoekutsut ja
Lue lisää
Ingmanedu vahvistaa kansainvälistä yhteistyötä ja opiskelijoiden vaihtomahdollisuuksia
Ingmanedun kansainväliselle toiminnalle myönnettiin tammikuussa Erasmus+ -akkreditointi. Erasmus+ -ohjelman keskeisiä
Lue lisää
Ingmanedun esittelyt
Kiinnostavatko sinua luova tekeminen sekä kädentaidot? Haluaisitko kehittää visuaalista osaamistasi?
Lue lisää
Opintojen aloitus uudet opiskelijat
      Tutustu Wilmassa olevaan tiedotteeseen uusille opiskelijoille.  
Lue lisää
Koulumatkatuen hakeminen
Kela koulumatkatuettu lippu on pääsääntöisesti toisen asteen opiskelijoille tarkoitettu alennettu
Lue lisää