Ajankohtaista

Koulumatkatuen hakeminen

3.6.2024

Kela koulumatkatuettu lippu on pääsääntöisesti toisen asteen opiskelijoille tarkoitettu alennettu joukkoliikenteen lippu. Yhdensuuntaisen koulumatkan on oltava vähintään 10 kilometriä, maksottoman koulutuksen piiriin kuuluvilla vähitään seitsemän kilometriä. Voit tarkistaa Kelan sivuilta oikeutesi koulumatkatukeen. Mikäli sinulla herää kysymyksiä Kelan koulumatkatuen hakemiseen voit ottaa yhteyttä Kelan asiakaspalveluun.

Maksuttoman koulutuksen piiriin voivat saada lipun veloituksetta (yhdensuuntaisen koulumatkan on oltava vähintään seitsemän kilometriä, alle seitsemän kilometrin matkoja ei korvata) .

Kuinka haen koulumatkatukea?
Täytä Kelan koulumatkatukihakemus OmaKelassa. Tarvitset hakemista varten omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tulet tarvitsemaan näitä myös Waltin nettikauppaan tunnistautumista varten.
Hakemusta jätettäessä sinun tulee määrittää lipun myyjä (Waltti, Matkahuolto tai joku muu). Kuopion seudun joukkoliikenteessä on käytössä Waltti-liput. Voit tarkistaa etukäteen kuljetko Waltti-alueen vuoroissa Vilkun reittioppaasta  tai Vilkun nettisivuilta Mikäli matkustat Waltti-alueen ulkopuolelta, valitaan lipun myyjäksi Matkahuolto tai muu lippuja myyvä taho.

Koulumatkatuen hakemista varten tarvittavia tietoja
Koulumatkatuki haetaan aina lukuvuodeksi (1.8.24-28.5.25) kerrallaan.  Oppimisen tuen jaksolle 2.6.–18.6. 2025 haetaan koulumatkatuki erikseen.

Ingmanedun osoite on Toivalantie 51 70900 Toivala

Päivittäisiä koulumatkoja kuukaudessa on pääsääntöisesti 15 tai yli.

Kuinka ostan koulumatkatuetun Waltti-lipun?
1.
Täytä Kelan koulumatkatukihakemus OmaKelassa. Jätettyäsi hakemuksen, saat osto-oikeuden lippuun.
2.
Osta Waltti-matkakortti, mikäli et omista sellaista vielä. Tarvitset matkakortin ennen lipun lataamista. Kelalippua ei voi ladata mobiilisovellukseen.
3. Mene Waltin nettikauppaan (https://kauppa.waltti.fi/fi/) ja tunnistaudu palveluun. Voit ladata lipun myös osassa Vilkun lipunmyyntipisteitä.
4. Lataa koulumatkatuettu lippu matkakortillesi. Ensimmäinen lippu on ladattavissa aikaisintaan 14 vuorokautta ennen opiskelujen alkamista.
Katso tarkemmat tiedot Vilkun sivuilta osoitteesta: https://vilkku.kuopio.fi/kela-koulumatkatuettu-lippu.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä joukkoliikenteen lippuihin liittyen voit ottaa yhteyttä Kuopion seudun joukkoliikenteen asiakaspalveluun: https://vilkku.kuopio.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot

Kuinka ostan koulumatkatuetun matkahuollon lipun?
1. Täytä Kelan koulumatkatukihakemus OmaKelassa. Jätettyäsi hakemuksen, saat osto-oikeuden lippuun
2. Avaa Reitit ja Liput -sovellus. Jos sinulla ei vielä ole sovellusta puhelimessasi, voit ladata sen omasta sovelluskaupastasi.
3. Rekisteröidy sovellukseen sähköpostiosoitteellasi ja aktivoi sovellus sähköpostiisi saamiesi ohjeiden mukaisesti.
4. Siirry Omat tiedot -sivulle (Lisää → Asetukset) ja napauta Tunnistaudu koulumatkatukilippuun.
5. Tunnistaudu seuraamalla sovelluksen ohjeita. Tunnistautumisen jälkeen pääset tarkastelemaan osto-oikeuksiasi ja ostamaan koulumatkatuettuja lipputuotteita.

 

 

 

Yhteishaun opiskelijavalinnat Ingmanedulla
  Yhteishaussa ja kevään jatkuvassa haussa valituille opiskelijoille on lähetetty
Lue lisää
Koulumatkatuen hakeminen
Kela koulumatkatuettu lippu on pääsääntöisesti toisen asteen opiskelijoille tarkoitettu alennettu
Lue lisää
Jatkuva haku 20.5.-26.07.2024
JATKUVA HAKU  Jatkuva haku 20.5.2024-26.7.2024Tekstiili- ja muotialan perustutkinto (vaatetus)Audiovisuaalisen viestinnän
Lue lisää
Jatkuva haku Taideteollisuusalan perustutkintoon
JATKUVA HAKU LUKUVUODELLE 2024 -2025Jatkuva haku 5.4.2024-24.4.2024Taideteollisuusalan perustutkinto (käsityön ohjaustoiminnan
Lue lisää
Yhteishaun pääsykokeet
Pääsykoekutsut ja ohjeet ennakkotehtävän tekemiseen lähetetty 9.4.2024 sähköpostitse. Tarkista tarvittaessa
Lue lisää
Yhteishaku 20.2.-19.3.2024
  YHTEISHAUSSA KEVÄÄLLÄ 2024 MUKANA OLEVAT KOULUTUKSET opintopolku.fi Pdf-esite koulutustarjonnasta
Lue lisää